shutterstock
StoryEditor

Na studenú jeseň ako stvorená. Paradajková polievka s kyslou smotanou zasýti celú rodinu

18.09.2019, 10:00
Recepty a tipy
To, že sú polievky zdravé a že parádne zahrejú, viete. Nechajte sa preto inšpirovať touto netradičnou, ktorú budete milovať.

Príprava: 20 minút & varenie: 30 minút
Potrebujeme na 8 porcií:
1 l vody
2 kg paradajok
80 g slaniny
2 menšie cibule
2 strúčiky cesnaku
1 väčší zemiak
4 PL paradajkového pretlaku
250 g kyslej smotany
2 PL olivového oleja
1 PL soli
štipku sušenej bazalky
štipku mletého anízu
mleté čierne korenie
čerstvé lístky bazalky

Postup:
Slaninu a paradajky nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Zemiak nastrúhame na kašovitú zmes. Na olivovom oleji opečieme slaninu. Pridáme cibuľu a chvíľu opečieme. Primiešame pretlak a prelisovaný cesnak. Zakryjeme pokrievkou a chvíľu podusíme. Potom pridáme paradajky a bazalku, premiešame a podlejeme zohriatou vodou. Okoreníme a varíme na miernom ohni asi 15 minút. Polievku precedíme cez sitko, paradajky prepasírujeme a polievku dáme opäť variť. Pridáme nastrúhaný zemiak na zahustenie. Osolíme a necháme prejsť varom. Podávame s lyžicou kyslej smotany a lístkami čerstvej bazalky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 03:59