Na 4 porcie budete potrebovať:
1 veľkú cibuľu
200 g údenej krkovičky
rastlinný olej na restovanie
2 lyžice mletej sladkej papriky
750 ml zeleninového vývaru
400 g bielej kyslej kapusty
50 g sušených húb
5 guľôčok nového korenia
3 guľôčky čierneho korenia
1 bobkový list
200 g bravčovej klobásy
200 g zemiakov
soľ
mleté čierne korenie
100 g sušených sliviek
1. Cibuľu olúpeme a pokrájame najemno. Údené mäso nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľu s mäsom orestujeme dozlatista. Zmes poprášime sladkou paprikou a len čo sa rozvonia ((trvá to len chvíľu), prilejeme za stáleho miešania vývar. Pridáme na menšie kusy pokrájanú kyslú kapustu, v studenej vode nabobtnané sušené huby a korenie. Varíme domäkka.
2. Medzitým klobásy nakrájame na kolieska a orestujeme na panvici. Zemiaky olúpeme, nastrúhame najemno, a keď je kapusta mäkká, polievku nimi zahustíme.
3. Kapustnicu dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme opečenú klobásu a sušené slivky. Spoločne krátko povaríme a podávame.
Čas prípravy: 45 minút.