shutterstock.com
StoryEditor

Recept na najlepšiu silvestrovskú kapustnicu, akú ste kedy jedli!

28.12.2019, 16:00
Recepty a tipy
Autor:
redakcia
Neodmysliteľnou súčasťou silvestrovských osláv sú aj rôzne druhy tradičných jedál. Kapustnica by určite nemala chýbať na vašom jedálnom lístku.

Na 4 porcie budete potrebovať:
1 veľkú cibuľu
200 g údenej krkovičky
rastlinný olej na restovanie
2 lyžice mletej sladkej papriky
750 ml zeleninového vývaru
400 g bielej kyslej kapusty
50 g sušených húb
5 guľôčok nového korenia
3 guľôčky čierneho korenia
1 bobkový list
200 g bravčovej klobásy
200 g zemiakov
soľ
mleté čierne korenie
100 g sušených sliviek

1. Cibuľu olúpeme a pokrájame najemno. Údené mäso nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľu s mäsom orestujeme dozlatista. Zmes poprášime sladkou paprikou a len čo sa rozvonia ((trvá to len chvíľu), prilejeme za stáleho miešania vývar. Pridáme na menšie kusy pokrájanú kyslú kapustu, v studenej vode nabobtnané sušené huby a korenie. Varíme domäkka.
2. Medzitým klobásy nakrájame na kolieska a orestujeme na panvici. Zemiaky olúpeme, nastrúhame najemno, a keď je kapusta mäkká, polievku nimi zahustíme.
3. Kapustnicu dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme opečenú klobásu a sušené slivky. Spoločne krátko povaríme a podávame.

Čas prípravy: 45 minút.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. november 2024 21:50