shutterstock
StoryEditor

Vynechajte dnes mäso. Zapekaný baklažán si zamilujú aj mäsožravci!

18.12.2019, 09:00
Recepty a tipy
Vieme, že milovníkom mäsa je občas ťažko vzdať sa chutného kuraťa či hovädzinky. Po tomto recepte však rozhodne nebudete ľutovať, že ste mäso vynechali!

Suroviny:
2 baklažány
2 balenia mozzarelly
200 g cherry paradajok
2 PL kapár
soľ (nerafinovaná)
čerstvý tymian
3 PL panenského olivového oleja
čerstvo mleté čierne korenie

Postup:
Baklažány prekrojíme po dĺžke, osolíme a necháme ich asi 20 minút „vypotiť“, následne opláchneme. Mozzarellu nakrájame na plátky, cherry paradajky na polovicu. Baklažány osušíme, okoreníme čiernym korením, pošpliechame olejom, prikryjeme a dáme piecť pri teplote 180 °C približne na 30 minút, kým nezmäknú. Vyberieme, navrch poukladáme mozzarellu, paradajky, posypeme kaparami, jemne osolíme, okoreníme, posypeme čerstvo nasekanými bylinkami, pošpliechame olejom a odokryté zapekáme približne 10 minút. Podávame ako ľahkú večeru s čerstvým chlebom a pohárom ružového vína.

shutterstock

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 10:30