shutterstock.com
StoryEditor

Inšpirácia priamo do kuchyne: Pripravte si lacný, ale za to chutný obed!

04.12.2019, 17:00
Recepty a tipy

Cestoviny s grilovanou zeleninou
Na tapenády:
160 g čiernych olív bez kôstok
2 lyžice malých kapár v náleve
2 lyžice bazalky
4 lyžice olivového oleja
1 lyžica citrónovej šťavy
Na cestoviny:
2 cukety
soľ
200 g cherry paradajok
300 g cestovín pappardelle
20 bazalkových lístkov
1 Ingrediencie na tapenády rozmixujeme na jemnú pastu. Olivy sú slané, podľa chuti však môžeme tapenády ešte dosoliť.
2 Cukety pozdĺžne nakrájame na tenké plátky, osolíme a necháme ich 10 minút odstáť. Potom ich utrieme utierkou, na grilovacej panvici ich opečieme z oboch strán, pridáme cherry paradajky a asi 1 minútu opečieme.
3 Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale, scedíme, vyklopíme na panvicu ku grilovanej zelenine a dobre premiešame.
4 Vmiešame bazalkové lístky a ihneď podávame pokvapkané olivovým olejom. Tapenády servírujeme zvlášť ako prílohu, ktorú môžeme vmiešať až neskôr.
Príprava: 50 minút
1 porcia obsahuje 1 119 kJ/267 kcal
Počet porcií/kusov: 4

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 09:27