shutterstock
StoryEditor

Na obed bude ryba! Pripravte si lososa na zelenine, ktorý nie je náročný na prípavu

25.10.2019, 10:00
Recepty a tipy

Na 4 porcie
2 červené cibule
3 farebné hrubostenné papriky
300 g farebných cherry paradajok
4 strúčiky cesnaku
olivový olej na pokvapkanie
soľ
mleté čierne korenie
1 plechovka drvených paradajok
4 filety lososa (po 150 g)
petržlenová vňať na ozdobu

1. Červenú cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Papriky zbavíme semienok a nakrájame nahrubo. Paradajky umyjeme a osušíme.
2. Všetku zeleninu aj s olúpaným cesnakom dáme do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
3. Do veľkého pekáča alebo dvoch menších nalejeme drvené paradajky, porozkladáme pripravenú zeleninu a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.
4. Filety pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a položíme na zeleninu v pekáči. Pečieme ešte 10 – 15 minút. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 06:27