shutterstock.com
StoryEditor

Recept na bravčovú panenku s omáčkou z kuriatok. To je ale dobrota!

28.11.2019, 15:40
Recepty a tipy
Šťavnatá bravčová panenka a lahodná omáčka z kuriatok. To je dokonalá jesenná kombinácia chutí.

Bravčová panenka s omáčkou z kuriatok
Na 4 porcie
800 g bravčovej panenky
soľ, korenie
rastlinný olej
60 g masla
2 šalotky
120 g kuriatok
60 ml bieleho vína
250 ml smotany na varenie

1. Panenku zo všetkých strán očistíme, osolíme a okoreníme. Na panvici nahrejeme tri lyžice oleja a mäso zo všetkých strán opečieme, z každej strany asi 2 – 3 minúty. Potom ho preložíme do pekáča a vložíme dopiecť do rúry vyhriatej na 210 °C asi na 10 minút.
2. V panvici nahrejeme maslo a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Asi po 3 minútach pridáme aj hríby, chvíľu restujeme a zalejeme bielym vínom. Varíme ďalších 5 minút, potom dáme asi tretinu hríbov bokom, zvyšok zalejeme smotanou a rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku, ktorú privedieme do varu. Do omáčky vrátime zvyšné huby, osolíme, okoreníme a stiahneme z ohňa.
3. Hotovú panenku nakrájame na plátky a podávame s omáčkou. Ako príloha sa hodia napríklad opečené zemiaky.

Dĺžka prípravy 30 minút
1 porcia obsahuje 2 557 kJ/611 kcal

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. november 2024 20:58