Potrebujete:
1 PL olivového oleja
2 PL hladkej múky
2 hrnčeky zeleninového vývaru
1 PL sójovej omáčky
1 PL paradajkového pretlaku
6-7 väčších hríbov (obľúbeného druhu)
1 PL vínneho octu
Tymian, soľ, korenie
Cestoviny
Hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Predvarte si cestoviny, no odstavte ich o minútu-dve skôr, na záver ich ešte budete spracovávať na teplej panvici. Vo veľkej panvici osmažte cibuľu na olivovom oleji do sklovita. Pridajte múku a za stáleho miešania smažte asi 30 sekúnd (kým nechytí zlatistú farbu). Prilejte vývar, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a paradajkový pretlak. Za stáleho miešania varte. Asi po minúte vznikne hustejšia omáčka, do ktorej pridáte huby nakrájané na plátky a všetky koreniny podľa chuti. Varte asi 5 minút. Pridajte ocot a varte ďalších 5 minút. Do omáčky s hubami pridajte uvarené cestoviny, dôkladne premiešajte a varte asi minútu, aby sa cestoviny prepojili s omáčkou. Bohato dozdobte už na tanieri petržlenovou vňaťou.