Suroviny:
Na 12 porcií
120 g hladkej špaldovej múky
70 g mletých orechov
140 g trstinového cukru
1 lyžička sódy bikarbóny
30 g kokosového oleja (v tuhom stave)
250 ml mandľového mlieka
1 lyžička octu
1 biele tofu
1 lyžica kakaa
Krém:
1 konzerva vychladeného kokosového mlieka
80 g 100 % arašidového masla
100 g medu
1 stužovač + 2 lyžice domáceho ríbezľového džemu
orechy na ozdobu
1. Tofu, cukor a mlieko rozmixujeme. V miske zmiešame múku, pomleté orechy, sódu. Pridáme ocot, tofu zmes a roztopený kokosový olej.
2. Premiešame a nalejeme do vystlanej formy na pečenie s priemerom 20 cm. Pečieme pri 175 °C približne 45 minút až hodinu.
3. Vychladené kokosové mlieko dáme do misky, pridáme arašidové maslo, med a stužovač. Rozmixujeme.
4. Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu, potrieme ríbezľovým džemom a polovicou krému. Zvyšnú polovicu krému použijeme na vrch torty. Dozdobíme orechmi.