shutterstock.com
StoryEditor

Urobte si doma chrumkavé zapekané müsli. Tu je rýchly a jednoduchý recept!

27.10.2019, 07:30
Recepty a tipy
Máte radi zapekané ovsené vločky, avšak v obchodoch vás odrádzajú balíčky plné cukru? Nezúfajte, máme pre vás tento skvelý domáci recept na "granolu", v ktorom si vy sami mixujete, čo máte radi. Zaručene si ich obľúbia aj vaše deti, sú lahodné a hlavne chrumkavé. Mňam!

Ingrediencie
500g ovsených vločiek
2 PL kokosového oleja/masla
5 PL medu/ďatlového sirupu
Štipka soli
Voliteľné, podľa chuti: škorica, orechy, strúhaný kokos, hrozienka, iné sušené ovocie, ľanové semienka, horká/mliečna čokoláda...

Postup
Vo väčšej miske si zmiešame vločky s kokosovým olejom a medom. Pridáme štipku soli a poriadne všetko premiešame. Zmes vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v trúbe na 160 stupňoch 20 minút. Po pár minútach premiešame, aby sa nám granola nepripiekla. Medzi tým si nasekáme orechy, ktoré po 20 minútach pridáme na plech a premiešame. Pečieme ďalších 10 minút, viac nie, aby sa nám orechy nepripálili. Po vybratí z trúby müsli necháme chvíľku vychladnúť a ešte na teplú zmes pridáme kúsky čokolády, ktorá sa krásne roztopí. Môžeme pridať aj ďalšie voliteľné ingrediencie a všetko dobre premiešame. Granolu potom skladujeme v uzatvárateľnej nádobe a pridávame si ju do jogurtov, mlieka, alebo si ju len tak chrumkáme pri televízii. A to ešte len ucítite tú krásnu vôňu, ktorá sa bude šíriť vaším príbytkom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 04:36