Potrebujeme na 8 porcií:
350 ml mlieka
200 g hladkej múky
2 vajcia
200 g šunky
500 g zelenej špargle
125 g bryndze
kyslú smotanu
pažítku
maslo
olej
soľ
Postup:
V mlieku metličkou dobre rozšľaháme múku. Primiešame vajcia, soľ a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého upečieme palacinky. Špargľu umyjeme, odkrojíme konce a dáme variť do osolenej vriacej vody na 6 – 10 minút, podľa hrúbky špargle a podľa toho, či ju máme radi uvarenú na mäkko alebo al dente. Scedíme a zľahka opečieme na masle. Bryndzu rozmiešame s nasekanou pažítkou a kyslou smotanou tak, aby ostala krémová a dala sa rozotierať. Palacinku potrieme bryndzou, na každú položíme plátky šunky, pridáme špargľu a zvinieme.
Náš tip:
Ak máte viac času, pripravte si holandskú omáčku, palacinky dostanú slávnostnejší šmrnc.