shutterstock
StoryEditor

Priamo ako z talianskej reštaurácie. Pripravte si chutné zapekané cestoviny už dnes

24.10.2019, 10:00
Recepty a tipy
Ani pre vás neexistuje lepšie jedlo ako cestoviny alebo lasagne? Tak to si rozhodne zamilujete tento recept.

Na 4 porcie
5 lyžíc olivového oleja + na vymazanie foriem
1 cibuľa
1 mrkva
2 stonky zeleru
400 g mletého hovädzieho mäsa
1 plechovka drvených paradajok
1 lyžička sušeného oregana
2 strúčiky cesnaku
soľ
čerstvo mleté ​​čierne korenie
80 g olomouckých syrčekov
250 g cestovín cannelloni

Bešamelová omáčka:
50 g masla
50 g hladkej múky
500 ml mlieka
soľ
mleté ​​čierne korenie
štipka mletého muškátového orieška
80 g olomouckých syrčekov
petržlenová vňať na podávanie

1. Na olivovom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler. Za občasného miešania restujeme dozlatista.
2. Pridáme mleté ​​mäso a sprudka ho opekáme, kým nezhnedne. Primiešame drvené paradajky, oregano, prelisovaný cesnak a dusíme asi 30 minút pod pokrievkou. Zmes necháme krátko vychladnúť, dochutíme soľou, korením a nakoniec vmiešame nahrubo nastrúhané olomoucké syrčeky.
3. Na bešamel rozohrejeme maslo a prisypeme múku. Za stáleho miešania vlejeme mlieko, privedieme do varu, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a varíme 15 minút.
4. Štyri zapekacie mištičky alebo jednu veľkú misu vymažeme olivovým olejom a na ich dno rozotrieme polovicu pripraveného bešamelu. Cannelloni naplníme pripraveným mletým mäsom a rozložíme ich do pripravených mištičiek. Zalejeme druhou polovicou bešamelu a posypeme nahrubo nastrúhanými olomouckými syrčekmi.
5. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 40 minút. Potom odstránime alobal a dopečieme dozlatista. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Quand les températures baissent que tu as envie d'un plat gratiné... et bien tu fais des cannellonis ! ?? Fourrés aux épinards et à la ricotta ?, avec de la sauce tomate ? et du parmesan ?? ⠀ La recette est disponible sur le blog (lien dans ma bio) catégorie "Gratins, Clafoutis & Lasagnes" (faites défiler les pages, la recette date un peu ?). ---------------------------------------------------- #cannellonis #cannelloni #spinach #lunch #diner #parmesan #italianfood #cuisine #recettefacile #recettesaine #recettehealthy #recette #reequilibragealimentaire #regime #regimeuse #mangersain #mangersainement #mangerequilibre #bienmanger #mangerequilibre #equilibrealimentaire #mangerbien #mangerbouger #perdredupoids #pertedepoids #mincir #cleanfood #eatclean

Príspevok, ktorý zdieľa Julie_* (@takethepower_july),

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. november 2024 13:12