Pixabay
StoryEditor

Vylepšite si starú dobrú klasiku. Vyskúšajte si pripraviť zemiakový guláš s fazuľami

28.10.2019, 09:00
Recepty a tipy
Táto verzia stojí rozhodne za vyskúšanie. Nebudete ľutovať!

Potrebujeme na 4 porcie:
1 veľkú cibuľu
400 g malých zemiakov
250 g plochých fazuľových strukov
400 g sterilizovaných bielych maslových fazúľ
1 l zeleninového vývaru
140 g paradajkového pretlaku
2 PL hladkej múky
vetvičku rozmarínu
4 ks bobkového listu
1 ČL sladkej mletej papriky
soľ
čerstvé mleté korenie
štipku mletého čili
3 PL repkového oleja

Postup:
Na rozpálenom oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu. Hneď ako zmäkne, pridáme pokrájané fazuľové struky. Mierne orestujeme. Medzitým ošúpeme zemiaky a pokrájame ich na polovice až štvrtky, tie väčšie na viacero dielov. Do hrnca pridáme paradajkový pretlak a vlejeme pol litra vývaru. Pridáme korenie, pokrájaný rozmarín a zemiaky. Privedieme do varu a necháme 15 minút prebublávať. Podľa potreby prilejeme zvyšný vývar, ale deci dáme bokom. Vo zvyšku vývaru rozmiešame hladkú múku a guláš tak zahustíme. Za stáleho miešania necháme povariť a na záver pridáme prepláchnutú fazuľu. Tú stačí už len zohriať.

Náš tip: Ak dávate prednosť mäsovej verzii gulášu, pridajte asi 400 g hovädzieho mäsa a znížte množstvo zemiakov, fazuľových strukov aj fazúľ. Mäso nakrájajte, obaľte v hladkej múke a začnite ním prípravu guláša. Na zvýraznenie chuti použite namiesto zeleninového vývaru mäsový. V závere guláš už nemusíte zahusťovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 20:59