Potrebujeme:
Na cesto:
500 g hladkej múky
20 g práškového cukru
200 g masla
2 PL medu
2 KL sódy bikarbóny
2 vajíčka
3 PL mlieka (ak je veľmi suché cesto, pokojne aj 4)
Na grilážovú vrstvu:
120 g masla
80 g práškového cukru
3 PL medu
350 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
Na krém:
100 g práškového cukru
2 PL hladkej múky
2 PL Zlatého klasu
1,5 šálky mlieka
šťavu z polovice citróna
200 g masla
Postup:
Cesto: Rúru vyhrejeme na 175 °C. Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke oddýchnuť približne 30 minút.
Po vytiahnutí rozdelíme na dve časti. Prvú časť rozvaľkáme na papier na pečenie. Je to tenučké cesto, netreba sa preto báť, že je ho málo. Pečieme
Krém: Všetky ingrediencie okrem masla zmiešame tak, aby sa v kréme netvorili hrudky, a uvaríme puding, ktorý dáme vychladnúť. Do vychladnutého
krému vmiešame maslo a zapracujeme mixérom.
Druhý plát: Kým nám chladne krém, rozvaľkáme na papieri na pečenie druhú polovicu cesta. Prichystáme si grilážovú vrstvu. Maslo roztopíme, pridáme
cukor, med a varíme. Keď sa nám ingrediencie spoja, pridáme orechy a pomiešame, aby sa všetky orechy zapracovali do roztopenej hmoty. Túto orechovú
hmotu poukladáme na druhý plát a dáme spolu piecť, opäť na 15 minút na 175 °C. Krásne sa nám zapečie do cesta a hmota sa scelí.
Keď máme všetky tri vrstvy pripravené, spodný plát postriekame rumom, naň natrieme krém a na krém položíme vrstvu s orechovým plátom. Necháme odležať a koláčik krásne zmäkne.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame