Príprava: 40 minút
Potrebujeme na 8 porcií:
ovsených vločiek, 300 – 400 ml mlieka na zaliatie vločiek, 2 vajíčka, 3 banány, kakao, kokosový olej
Postup:
Ovsené vločky večer v miske zalejeme mliekom (ideálne rastlinným) a necháme cez noc napučať. Ráno do vločiek pridáme 2 vajíčka a hmotu rozmixujeme ponorným mixérom, aby nám vzniklo hladké cesto. V prípade potreby môžete cesto ešte zahustiť vločkami alebo zriediť mliekom.
Na troche kokosového oleja postupne pečieme palacinky.
V druhej miske vidličkou popučíme banány a podľa chuti pridáme kakao. Kto chce, môže pridať aj čokoládový proteín. Touto hmotou potierame jednotlivé palacinky a vrstvíme na seba.
Hotovú tortu nakrájame na trojuholníky a podávame.
Kalorické hodnoty na 1 ks:
Kalórie: 194 kcal
Sacharidy: 29 g
Bielkoviny: 6 g
Tuky: 5 g
Môj tip: Tortu môžete ochutiť napríklad aj orieškovým maslom, nasekanými orieškami alebo domácim džemom. Podávame s porciou čerstvého ovocia.
O recepte: Tento recept je krásne variabilný. Môžete mať z neho tortu na nedeľné posedenie s rodinou alebo i raňajky vo forme palaciniek. Aj náplň si môžete zvoliť podľa vlastnej chuti, resp. zásob. Tortu si môžete naplniť napríklad orieškovým maslom či kvalitným domácim džemom. Nezabudnite si k torte pridať aj porciu čerstvého ovocia (ideálne bobuľovitého, ktoré obsahuje množstvo antioxidantov) a pár nasekaných orieškov.