shutterstock
StoryEditor

Kto by nemiloval veterník? Jednoduchý recept, ako si ho môžete pripraviť aj vo vašej kuchyni

21.10.2019, 10:00
Recepty a tipy
Na to, aby ste si ho pripravili, nepotrebujete byť cukrárkou.., stačí vám tento náš návod.

Na 8 porcií
Na cesto:
160 ml mlieka
70 g masla
100 g hladkej múky
štipka soli
2 vajcia
mandľové plátky na ozdobenie
Na krém:
400 ml mlieka
100 g krupicového cukru
1 vrecko karamelového pudingového prášku (40 g)
100 g masla
125 g černíc na ozdobenie
kvietky na ozdobenie

1. V hrnci privedieme do varu mlieko a maslo, potom pridáme múku so štipkou soli a vypracujeme cesto. Necháme ho mierne vychladnúť a potom postupne primiešavame vajcia.
2. Cestom naplníme cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame koliesko s priemerom asi 24 cm. Posypeme mandľovými plátkami a pečieme pri 175 °C asi 45 minút bez otvárania rúry.
3. Polovicu mlieka zmiešame s cukrom, druhú polovicu rozmiešame s pudingom. Mlieko s cukrom privedieme do varu, pridáme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme asi minútu. Puding necháme úplne vychladnúť.
4. Studený puding vyšľaháme s mäkkým maslom do hladkého krému a naplníme ním cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou.
5. Veterník rozkrojíme pozdĺžne na dve polovice. Spodnú polovicu potom naplníme karamelovým krémom.
6. Krém ozdobíme černicami, veterník prikryjeme vrchnou polovicou, ozdobíme práškovým cukrom a kvietkami.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. november 2024 07:03