Potrebujete:
4 ks kuracích pŕs
2 menšie šalotky
1 PL slnečnicového oleja
1 dcl paradajkovej omáčky
1,5 PL plnotučnej horčice
1,5 ČL sójovej omáčky
1 – 2 PL nálevu z kyslých uhoriek
1 dcl smotany – na šľahanie alebo na varenie
čierne korenie
soľ
cesnak
med
múku – na zahustenie
Postup:
Na oleji si jemne speňte na drobno pokrájanú šalotku a orestujte ju do sklovita. Pridajte na rezance nakrájané kuracie prsia a poopekajte ich z každej strany. Pridajte soľ, čierne korenie, cesnak, sójovú omáčku, horčicu a paradajkovú omáčku. Dobre premiešajte. Ak je omáčka veľmi kyslá, môžete chuť zjemniť medom (1 ČL) alebo pridaním kuracieho vývaru. Mäso povarte asi 10 – 15 minút. Pridajte trochu šťavy z nakladaných uhoriek a smotanu vymiešajte s trochou múky do hladka. Na záver pridajte smotanu s múkou a nechajte prejsť varom. Stroganov podávajte s ryžou a zeleninou.