shutterstock
StoryEditor

Lasagne sa dajú pripraviť na tisíce spôsobov. Vyskúšajte však tento a nebudete ľutovať!

16.10.2019, 10:00
Recepty a tipy
Tiež milujete taliansku kuchyňu? Špeciálne lasagne? Pripravte si ich aj doma s bravčovým ragú. Bon Appetit!

Potrebujeme na 4 porcie:
12 plátov sušených lasagní
300 g mletého bravčového mäsa
1 malú cibuľu
1 strúčik cesnaku
2 stopky zeleru
80 ml mlieka
150 g syra na strúhanie
soľ a korenie
olivový olej
pár lístkov šalvie
+ na ozdobu

Postup:
Cibuľu a cesnak nadrobno nasekáme, zeler nakrájame na malé kocky. V hrnci rozpálime trochu oleja a na ňom dozlata osmažíme cibuľu aj s cesnakom. Pridáme zeler a niekoľko minút smažíme. Potom pridáme mäso a opekáme, až kým nezmení farbu. Osolíme, okoreníme. Podlejeme mliekom, pridáme nadrobno nasekanú šalviu a dusíme asi 40 minút, kým sa všetka tekutina neodparí a mäso je mäkké.
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Cesto na lasagne predvaríme vo veľkom množstve osolenej vody podľa návodu. Hotové vyberieme a rozložíme na čisté utierky, aby sa pláty nezlepili. Nastrúhame syr. Plech na pečenie vyložíme papierom. Naň rozložíme 4 pláty cesta, na každý dáme trochu ragú, zasypeme syrom a prekryjeme ďalším plátom. Toto zopakujeme ešte raz. Zakončíme plátom cesta a posypeme syrom. V rúre krátko zapečieme, prenesieme na taniere, ozdobíme bylinkami a podávame.

shutterstock

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 19:23