shutterstock
StoryEditor

Rýchla a zdravá mňamka. Pečené bataty si zamiluje celá vaša rodina

04.09.2019, 10:00
Recepty a tipy
Nudia vás hranolky z klasických zemiakov? Vyskúšajte pečené bataty s tvarohovým dipom a nebudete ľutovať!

Potrebujeme na 4 porcie:
4 bataty
250 g hrudkovitého tvarohu
150 g jogurtu
1 PL jemne strúhaného chrenu
mleté čierne korenie
soľ
bazalku

Postup – bataty:
Bataty očistíme a celé aj so šupkou dáme na plech. Podlejeme trochou vody a pečieme asi 40 minút na 220 stupňov. Po 20 minútach bataty pretočíme, aby sa prepiekli rovnomerne z oboch strán.

Postup – dip:
Tvaroh zmiešame s jogurtom a chrenom. Dochutíme soľou, korením a nasekanou bazalkou.

Tip: Predvarené bataty sa rýchlejšie upečú. shutterstock

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 09:32