
Pečené kuracie stehná s batátovou kašou
(4 porcie)
Suroviny:
8 dolných kuracích stehien
2 dl čierneho piva
3 PL medu
2 PL kremžskej horčice
ružové korenie
1 PL sušenej bazalky
1 PL panenského olivového oleja
500 g batátov
1 menší pór
1 KL sušeného rozmarínu
1 PL masla
1,5 dl bieleho jogurtu
himalájska soľ
2 PL pažítky
Postup:
V miske zmiešame čierne pivo, med, kremžskú horčicu, sušenú bazalku a olivový olej. Umyté a osušené mäso vložíme do pripraveného pácu a zakryté necháme odstáť celú noc v chladničke. Mäso aj s pácom premiestnime do zapekacej misky, podlejeme troškou vody, prikryjeme. Vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C pečieme 30 minút. Odkryté dopekáme ďalších 15 – 20 minút.
Batáty a pór nakrájame a dáme variť do osolenej vriacej vody. Uvaríme domäkka, časť vody zlejeme, menšiu časť necháme, pridáme biely jogurt, rozmarín a rozmixujeme. Upečené stehná podávame s batátovou kašou posypanou pažítkou.