pixabay.com
StoryEditor

Chcete upiecť niečo sladké a zároveň zdravé? Skúste šťavnaté cviklové brownies

10.10.2019, 14:00
Recepty a tipy
Autor:
Fit život
Máte pred sebou návštevu, rodinnú oslavu alebo chcete niečo upiecť len tak, pre radosť? Problémom veľa receptov je veľké množstvo cukru a múky. Skúste túto zdravšiu verziu brownies, v ktorom zohráva hlavnú úlohu cvikla. Mňam!

Cviklové brownies

Suroviny:
500 g cvikly
100 g masla (resp. ryžového oleja)
200 g horkej čokolády (min. 70 %)
100 g špaldovej múky
80 g trstinového cukru
20 g kakaa
1 vanilkový lusk
1/2 KL škorice
1,5 KL bezfosfátového prášku do pečiva
3 vajcia
soľ

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alnatura.ch (@alnatura.ch),

Postup:
Ošúpanú cviklu uvaríme vo vode do mäkka. Pokrájame, rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť. Nad parou roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť. Maslo, vajcia a cukor rozmixujeme do peny. Pridáme múku, dreň z vanilky, škoricu, štipku soli, prášok do pečiva, kakao, vychladnutú čokoládu a cviklu. Znova premiešame. Vlejeme do malého pekáčika pokrytého papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 25 – 35 minút. Brownies po upečení vytvorí na vrchu kôrku, ale pod povrchom ostane lepkavé. Krájame až po úplnom vychladnutí.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 02:31