
Tekvicové placky s quinoou
Suroviny:
400 g tekvice (maslová, hokkaido, muškátová)
cca 50 g quinoa vločiek
40 g parmezánu
1 vajce
30 g pažítky
nerafinovaná soľ
muškátový oriešok
panenský olivový olej
kyslá smotana
Postup:
Tekvicu nastrúhame, osolíme a chvíľu počkáme, aby pustila vodu. Scedíme a vytlačíme zvyšnú vodu rukami. Pridáme quinoa vločky, nastrúhaný parmezán, vajce, pažítku a ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Premiešame a podľa potreby pridáme vločky. Tvarujeme na placky, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pofŕkame olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým nie sú dozlatava upečené. Podávame so šalátom, kyslou smotanou a cviklovým nálevom.