shutterstock.com
StoryEditor

Sezóna tekvíc je tu. Pripravte si chutné a zdravé tekvicové placky s quinoou

24.09.2019, 18:00
Recepty a tipy
Autor:
Fit život
Sú typickým symbolom tohto ročného obdobia. Slúžia na dekoratívne účely a jedlé druhy sú vynikajúcou všestrannou zeleninou s rozmanitým využitím v kuchyni. Či ich skonzumujete ako zeleninu, jadierka, alebo vo forme oleja, vždy urobíte dobre pre svoje zdravie. Výber je naozaj rozmanitý, stačí si len vybrať – druh, veľkosť, farbu, tvar...

Tekvicové placky s quinoou
Suroviny:
400 g tekvice (maslová, hokkaido, muškátová)
cca 50 g quinoa vločiek
40 g parmezánu
1 vajce
30 g pažítky
nerafinovaná soľ
muškátový oriešok
panenský olivový olej
kyslá smotana

Postup:
Tekvicu nastrúhame, osolíme a chvíľu počkáme, aby pustila vodu. Scedíme a vytlačíme zvyšnú vodu rukami. Pridáme quinoa vločky, nastrúhaný parmezán, vajce, pažítku a ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Premiešame a podľa potreby pridáme vločky. Tvarujeme na placky, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pofŕkame olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým nie sú dozlatava upečené. Podávame so šalátom, kyslou smotanou a cviklovým nálevom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 05:07