shutterstock
StoryEditor

Sú chutnejšie a najmä zdravšie. Vyskúšali ste už niekedy cuketové placky?

23.08.2019, 11:00
Recepty a tipy
Ak chcete zmenu, tak začnite od základu. Aj v kuchyni sa dajú robiť zázraky, vďaka ktorým sa budete cítiť lepšie.

Potrebujeme:
1 väčšiu cuketu
3 – 4 zemiaky
2 vajcia
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
2 hrste majoránu
ovsenú múku podľa potreby
himalájsku soľ
čierne korenie
olivový olej

Postup:
Cuketu aj zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Cibuľu nasekáme nadrobno a opečieme ju na troche olivového oleja. Do misky dáme nastrúhanú cuketu, zemiaky, opraženú cibuľku, pretlačený cesnak a 2 hrste sušeného majoránu. Pridáme vajcia, soľ, korenie a prisypeme ovsenú múku tak, aby sme vytvorili vhodnú konzistenciu. Cesto by nemalo byť ani veľmi tuhé a ani riedke. Plech na pečenie si vystelieme papierom a lyžicou naň ukladáme plackovú zmes tak, aby nám vznikli menšie placky. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C piecť na 15 minút. Otáčať ich nemusíme.
Tip: Placky môžeme podávať s jogurtovým dipom (jogurt, horčica, cesnak, soľ, korenie). Pixabay

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 05:51