shutterstock.com
StoryEditor

Ak ste si na ryžový nákyp vytvorili nechuť, často za to môže zlá spomienka zo školskej jedálne. Dajte mu ešte jednu šancu

18.09.2019, 18:00
Recepty a tipy
Toto jedlo buď milujete alebo nenávidíte. Pripravte si ten najlepší ryžový nákyp, aký ste kedy jedli! Poďakuje vám celá rodina

Ryžový nákyp

Potrebujeme:

250 g guľatej ryže
1 000 ml plnotučného mlieka
80 g trstinového cukru
1 vajce
3 bielky
100 g hrozienok
50 g brusníc alebo iného ovocia podľa chuti
1 vanilkový struk
3 lyžice masla
štipka škorice

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Aktin (@aktinsk),


1 Ryžu dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou a potom ju dáme variť s mliekom, nastrúhanou citrónovou kôrou, dreňou z vanilkového struku a so štipkou soli. Ryžu uvaríme úplne domäkka, až vznikne kašovitá hmota.
2 Do ryže pridáme 50 g cukru, hrozienka, brusnice, škoricu a maslo. Zamiešame a varíme asi 10 minút. Zložíme z platne a necháme zľahka vychladnúť. Potom zamiešame celé vajce a preložíme do pekáča vymasteného maslom.
3 Zo snehu, štipky soli a z 30 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Polovicu snehu opatrne zapracujeme do ryže a zvyšok rozprestrieme po povrchu celého pekáča. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 165 °C asi 15 minút. Servírujeme s ovocím podľa chuti, môžeme poliať domácim sirupom.


Čas prípravy: 45 minút
1 porcia obsahuje: 2 754 kJ/658 kcal
Počet porcií/kusov: 4

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. november 2024 16:31