Suroviny:
Na 4 porcie
1,5 kg bravčových rebierok
1 lyžička soli
1 lyžička čierneho mletého korenia
2 lyžičky sladkej mletej papriky
75 ml repkového oleja
Marináda:
1 dl piva
1 lyžica medu
1 lyžica sladkej mletej papriky
4 lyžice kečupu
Postup:
1. Koreniny zmiešame spolu s olejom, potrieme nimi rebrá, zabalíme do alobalu, necháme hodinku odležať. Potom dáme zabalené na gril a pomaly grilujeme.
2. Počas grilovania rebierka obrátime, aby sa prepiekli z oboch strán. Keď sú takmer hotové, odbalíme ich, dôkladne potrieme marinádou a dáme na gril dopiecť.
3. Grilované rebierka podávame s opečeným chlebom, chrenom, horčicou, kyslými uhorkami alebo baraními rohmi.