shutterstock
StoryEditor

Hotový ho máte za päť minút. Zdravý domáci drezing ochutí šalát, ale aj mäsko

09.08.2019, 09:00
Recepty a tipy
Po nízkokalorickej omáčke, ktorú si zvládnete pripraviť aj sami, vám už nikdy neostane ťažko od žalúdka.

Príprava: 5 minút

Potrebujeme na 3 porcie:
145 g smotanového jogurtu
1 PL lučiny (alebo nastrúhaného parmezánu)
15 lístkov čerstvej bazalky
3 PL olivového oleja
šťavu z polky citróna
soľ


Postup:
Všetky ingrediencie dáme do mixéra a zmixujeme. Podávame preliaty na mäsku alebo grilovanej zeleninke.

Náš tip: Namiesto jogurtu môžete použiť aj pochúťkovú smotanu. Citrón môžete nahradiť limetkou. Ak máte intoleranciu na mliečne, výborne chutí aj tak obyčajne, s pridaním vody, ako zálievka. Ak máte radi pikantné chute, pridajte čierne korenie, čili, alebo kúsok cesnaku. Vedela by som si ho predstaviť aj s chrumkavým zeleným korením. pexels

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. november 2024 23:03