Doba trvania: 7 hodín
Potrebujeme na 4 porcie:
600 g kuracieho mäsa, 1 strúčik cesnaku, 3 PL oleja, 4 PL ananásového džúsu, soľ, korenie, 2 mladé kukurice, 1 malú zelenú papriku, 1 malú červenú papriku, 2 malé cibule
Postup:
Kuracie mäso pokrájame na kúsky, cesnak pretlačíme. V miske premiešame olej, džús, soľ, korenie. Marinádu vlejeme do plastového uzavierateľného téglika, pridáme kocky mäsa a odložíme rozležať do chladu na 6 hodín, najlepšie cez noc.
Kukurice očistíme od šúpolia a vlákien, pokrájame na hrubšie kolieska. Papriky zbavíme stopiek a jadierok, nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenšie kolieska. Na špízy napichujeme striedavo mäso, kukuricu a papriky. Grilujeme na strednom plameni. Počas grilovania špízy otáčame.