
Potrebujeme na 1 cheesecake:
260 g cereálnych sušienok
5 PL masla
1 kg jemného tvarohu (nie hrudkovitého!)
200 g kyslej smotany
3 vajcia
3 PL hladkej múky (môžete použiť podľa seba, napr. špaldovú)
1 hrnček trstinového cukru
1 vanilkový cukor
ovocie podľa chuti (čerstvé alebo mrazené)
Postup:
Sušienky v mikrotenovom vrecku rozdrvíme na sypkú zmes a v miske ich poriadne zmiešame spolu s roztopeným maslom. Zmes následne vsypeme do tortovej formy a utlačíme rovnomerne po celom obvode lyžicou. Pečieme 10 minút pri 180 °C. Zatiaľ vo väčšej mise spolu zmiešame tvaroh, múku, trstinový a vanilkový cukor. Postupne, po jednom pridávame vajcia a jemne zamiešavame. Na záver pridáme kyslú smotanu a opäť premiešame. Na zapečené cesto vylejeme tvarohovú plnku a pečieme pri tej istej teplote asi 1 hodinu a 10 minút. Cheesecake je hotový vtedy, keď sa povrch nelepí na špáradlo. Necháme ho vychladnúť a následne dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 5 hodín (najlepšie na noc). Podávame s ovocím, ktoré povaríme s trochou vody – pokiaľ ide o mrazené, vodu pridávať netreba.
Náš tip: K bobuľovému ovociu a lesnej zmesi odporúčam pridať cukor.