Unsplash
StoryEditor

Obyčajné, no predsa chutné a obľúbené. Kuracie stehno na grile je letnou tradíciou

06.08.2019, 12:00
Recepty a tipy
Vyskúšajte s nami klasickú pochúťku, bez ktorej si poriadnu grilovačku nevieme už ani predstaviť.

Príprava: 40 minút

Potrebujeme na 4 porcie: 2 šálky kuskusu, zeleninový vývar, 4 papriky (podľa možnosti čo najširšie), 1 menšiu cuketu, sušené paradajky, 1 cibuľu, 1 – 2 strúčiky cesnaku, šunku podľa chuti, 100 g balkánskeho syra, asi 100 g syra (mozzarella alebo ementál), čierne korenie, soľ, 1 PL olivového oleja

Postup: Kuskus dáme do misky a zalejeme horúcim vývarom asi 1 cm nad kuskus. Prikryjeme a necháme napučať. Za ten čas si pripravíme zeleninovú časť.
Na oleji orestujeme cibuľu, keď je cibuľka takmer hotová, pridáme cesnak, šunku, potom na malé kúsky nakrájanú cuketu, sušené paradajky a restujeme. Prisypeme kuskus, nakrájame balkánsky syr na malé kocky, premiešame, prehrejeme, posolíme, okoreníme a plníme vydlabané papriky. Navrch uložíme plátok alebo nastrúhaný syr, trošku podlejeme vodou (vývarom) a dáme zapekať do rúry vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.

shutterstock

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 09:52