Recept, ktorý si nepochybne obľúbite aj vy, si môžete pripraviť s akýmkoľvek ovocím.
Príprava: 45 minút
Potrebujeme na 20 tartaletiek: 250 g ovsených vločiek (s klíčkami) 50 g nasekaných mandlí štipku soli 1 ČL vanilkového extraktu 1 ČL mletej škorice 130 g medu alebo agávového sirupu 100 g masla 150 g kvalitnej čokolády na varenie 100 g masla 0,5 dl smotany na šľahanie
Postup: Rúru predhrejeme na 165 °C. V hrnci rozpustíme maslo s medom, vanilkou, škoricou a soľou. Ešte teplú hmotu premiešame so zmesou vločiek a mandlí. Pripravíme si pekáč na pečenie minimafinov a do každej formičky lyžičkou nanesieme vzniknuté vločkové cesto tak, aby bolo rovnomerne na dne aj na bokoch. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 20 – 25 minút. Po upečení tartaletky necháme vychladnúť a polievkovou lyžicou naplníme ešte teplou čokoládou. Tú vytvoríme vo vodnom kúpeli rozpúšťaním čokolády, masla a dôkladným premiešaním so smotanou. Keď čokoláda v tartaletkách stuhne, uložíme na každú jednu čerstvú jahodu so stopkou.