unsplash.com
StoryEditor

Tri tipy na zdravý a chutný víkendový obed

31.05.2019, 14:15
Recepty a tipy
Vydala knihu, v ktorej odporúča, ako sa správne stravovať. Herečka Jiřina Bohdalová v nej spoločne s Alenou Bartoňovou zostavili 30 dňový jedálny lístok, ktorý by mal otriasť váhou. V redakcii sme si ju prelistovali a vybrali sme pre vás tri recepty, ktoré si skúste pripraviť a ochutnať.  

Jiřinine rady 
Medzi hlavnými jedlami dodržujte 3-4 hodinový odstup. Po ôsmej večer už nejedzte! Denne vypite 3 litre vody, tvrdý alkohol vynechajte.

Pórová polievka

leek soup shutterstock.com

Potrebujete:

Pór

2 strúčiky cesnaku

1 kocku zeleninového bujónu

½ lyžičky tymiánu

Štipku korenia

2 veľké lyžice kukuričného mlieka

Kúsok tvrdého nastrúhaného syra

1 liter vody

Pór nakrájajte na kolieska, zalejte vodou, pridajte cesnak, bujón, korenie, kukuričné mlieko. Nechajte variť asi 20 minút. Potom dochuťte. Na tanieri polievku ozdobte syrom a pažítkou.

Celozrnné palacinky

wholemeal pancakes shutterstock.com

Potrebujete:

½ litra mlieka (sójového alebo kukuričného)

1 vajce

1 lyžicu cukru

5 lyžíc celozrnnej múky

3 lyžice hladkej múky

Náplň:

8 jabĺk alebo iného ovocia

1 lyžica oleja

½ lyžičky škorice

1 lyžica cukru

 Vo vlažnom mlieku rozšľaháme vajíčko s cukrom, postupne pridáme múku, stále miešame až vznikne hladké cesto. Palacinky pečieme na titánovej alebo teflonovej panvici – vtedy sa prakticky nemusí pridať ďalší tuk. Hotové palacinky naplníme uduseným ovocím.

 
Cuketové lečo

zuchinni shutterstock.com

Potrebujete:

Cuketu

Paradajky

Cibuľu

Olej

Vajcia

Zelerovú vňať

Soľ, korenie, štipľavú papriku

Cibuľu nakrájajte na kocky a speňte na oleji. Olúpanú cuketu rozpoľte po dĺžke, vyškriabte semienka a dužinu nakrájanú na kocky pridajte k cibuli spoločne so sparenými a olúpanými paradajkami, ktorú tiež nakrájajte na kocky. Všetko to duste domäkka. Potom osoľte okoreňte, pridajte vňať zeleru, ale môže byť aj petržlenová, nechajte ich chvíľku prehriať a následne pridajte vajíčka. Miešajte tak dlho, pokiaľ sa neusmažia. Podávajte s krajíčkom celozrnného chleba. 

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 02:18