pohánkové rizotoKatka Kincelová
StoryEditor

Obed, ktorý musíte vyskúšať: Fantastické pohánkové rizoto s tekvicou

06.05.2019, 13:03
Recepty a tipy
Pripravte si chutné rizoto z pohánky, ktorá je označovaná ako zázrak zo slovenských záhrad.

Potrebujeme:
55 g pohánky
5 g cesnaku
90 g tekvice hokkaido
25 g parmezánu – hobliny
100 ml zeleninového vývaru
10 ml tekvicového oleja
10 g masla
40 ml bieleho vína
1 g žeruchy
soľ
korenie

Postup:
Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov, tekvicu umyjeme, nakrájame na mesiačiky, osolíme, okoreníme a dáme piecť na 25 minút. Pohánku uvaríme do mäkka v slanej vode, precedíme a prepláchneme. Na panvici s olejom krátko opečieme cesnak, pridáme upečenú tekvicu nakrájanú na kocky a opražíme do zlatista.

Podlejeme vínom, pridáme pohánku, vývar a necháme trošku zredukovať, potom pridáme soľ, korenie a maslo. Naservírujeme na tanier, posypeme parmezánovými hoblinami, pokvapkáme tekvicovým olejom a pridáme žeruchu.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 15:40