pixabay.com
StoryEditor

Milujete Raffaello? Vyskúšajte túto kokosovú tortu, ktorá chutí ešte lepšie!

20.11.2018, 14:42
Recepty a tipy
Výborné Raffaello guličky dokáže pripraviť dnes už každý. Preto sme si pre vás pripravili niečo oveľa lepšie. Recept na tortu, ktorá nesmie chýbať na žiadnej oslave.

Potrebujeme:

Piškótové cesto

200 g strúhané kokosu;

1/3 polohrubej múky;

1 lyžičku prášku do pečiva;

¾ hrnčeku cukru;

3 ks žĺtkov;

8 ks bielkov.

Krém:

2 hrnčeky mlieka;

5 ks žĺtkov;

4 PL cukru;

2 PL hladkej múky;

1 PL škrobu;

250 g masla;

50 g strúhaného kokosu;

1 vanilkový puding.

Postup prípravy:

Na panvici si zohrejeme 1a ½ hrnčeku mlieka a privedieme ho do varu. V miske si vymiešame žĺtky s múkou, kukuričným škrobom a zvyškom mlieka.

Zmes, ktorá nám vznikla, pridáme do horúceho mlieka a varíme tak dlho, pokým nám nevznikne hustá kaša.

V ďalšej miske zmiešame maslo s vychladeným pudingom.

Cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme bielky s cukrom. Následne pridáme žĺtky, múku, prášok do pečiva a na záver kokos.

Vzniknuté cesto si rozdelíme na polovicu, pretože budeme potrebovať dve piškóty.

Tieto dve polovice cesta pečieme na 180°C približne 25 minút.

Na prvú piškótu nanesieme kokosový krém, položíme na ňu druhú polovicu a opäť vrstvu krému.

Dobrú chuť! :-) 

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. december 2024 18:33