dreamstime.com
StoryEditor

Poznáte skvelú frittatu? Nenáročné letné jedlo, ktoré vás nasýti

31.05.2018, 10:11
Recepty a tipy
Pri frittate sa fantázii medze nekladú a tak ako ingrediencie môžete použiť prakticky čokoľvek, čo máte po ruke. A fakticky si ju dokážete pripraviť kdekoľvek, na chate, či na nejakej stanovačke, všetko pekne spolu na jednej panvici, takže k letu sa hodí ideálne. Nakoniec ju stačí rozdeliť na osminky ako pizzu, položiť na čerstvý chlebík a dokonalé letné jedlo je hotové.

Príprava: 35 minút

Suroviny na 4 porcie

400 g špargle

2 jarné cibuľky

250 g zemiakov

8 cherry paradajok

3 PL čerstvého hrášku

2 PL olivového oleja

6 vajec

2 PL nasekanej petržlenovej vňate

1 PL nasekaných lístkov bazalky

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

  1. Špargľu očistíme škrabkou v jednej tretine spodnej časti stonky a malú časť konca odkrojíme. Nakrájame na 3 cm kúsky.
  2. Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a uvaríme. Vajíčka zmiešame s nastrúhaným parmezánom, petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Cibuľku na nakrájame a na oleji opečieme do sklovita. Pridáme špargľu a opekáme na strednom plameni cca 3 minút.
  3. Pridáme zemiaky a pečieme ďalšie 3 minúty. Rozpolené cherry paradajky a hrášok primiešame k zelenine opekáme ešte cca 1 minútu.
  4. Na koniec všetko zalejeme vaječnou zmesou a pod pokrievkou a na miernom plameni dopečieme. Hotovú frittatu posypeme lístkami bazalky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:24