Príprava: 35 minút
Suroviny na 4 porcie
400 g špargle
2 jarné cibuľky
250 g zemiakov
8 cherry paradajok
3 PL čerstvého hrášku
2 PL olivového oleja
6 vajec
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 PL nasekaných lístkov bazalky
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
- Špargľu očistíme škrabkou v jednej tretine spodnej časti stonky a malú časť konca odkrojíme. Nakrájame na 3 cm kúsky.
- Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a uvaríme. Vajíčka zmiešame s nastrúhaným parmezánom, petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Cibuľku na nakrájame a na oleji opečieme do sklovita. Pridáme špargľu a opekáme na strednom plameni cca 3 minút.
- Pridáme zemiaky a pečieme ďalšie 3 minúty. Rozpolené cherry paradajky a hrášok primiešame k zelenine opekáme ešte cca 1 minútu.
- Na koniec všetko zalejeme vaječnou zmesou a pod pokrievkou a na miernom plameni dopečieme. Hotovú frittatu posypeme lístkami bazalky.