profimedia
StoryEditor

Rýchly obed už za pár minút. Zemiakové placky s chrumkavým povrchom, ktoré si zamilujete

29.12.2021, 10:00
Recepty a tipy
Ak máte chuť na bezmäsité jedlo, ponúkame vám skvelú alternatívu, ktorú sa jednoznačne oplatí vyskúšať.

Potrebujete:

  • 1kg zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2kl majoránu 
  • 1kl mletého čierneho korenia
  • štipka rasce
  • štipka soli
  • olej

Postup:

Zemiaky si očistíme a postrúhame nahrubo. To isté spravíme s cesnakom - ten však môžeme pokojne nastrúhať na natenko, podľa vlastnej preferencie. Do vzniknutej kaše pridáme majorán, čierne korenie, štipku soli - a podľa chuti aj rascu. Všetko dobre premiešame. 

Na panvicu si nalejeme olej. Placky opekáme do zlatista. Môžeme podávať so smotanou alebo s pažítkou, ktorá zvýrazní chuť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. jún 2022 15:30