profimedia
StoryEditor

Rovnaký recept, ale odlišné suroviny. Pripravte si s nami zdravšiu variantu vianočného zemiakového šalátu

22.12.2021, 09:00
Recepty a tipy
Skúste tento rok vyskúšať zdravšiu verziu vianočného zemiakového šalátu. Nemusíte sa vôbec báť, že by šalát chutil úplne odlišne naproti tomu tradičnému. Stále bude krémový a neodolateľne chutný.

Budeme potrebovať

2 kg batátov namiesto zemiakov

10ks kyslé uhorky

2 PL horčice (bez cukru)

hrnček mrazeného hrášku

hrnček mrazenej kukurice

300g biely grécky jogurt namiesto majonézy

3 ks vajcia 

1 ks červená cibuľa

morská soľ

mleté čierne korenie

Postup

Batáty v šupke uvarte vo vode cca 30 minút.  Dajte pozor, aby sa veľmi nerozvarili. Vajíčka si uvarte natvrdo a medzitým si zľahka opražte cibuľu na panvici. Keď sa zemiaky uvaria, nechajte ich vychladnúť a potom ich ošúpte. Pripravte si väčší hrniec alebo misku a pokrájajte ich nadrobno. Do batátov pridajte nakrájané vajíčka natvrdo, uhorky, cibuľu, hrášok, kukuricu a zamiešajte. Do iných receptov sa dáva aj mrkva. Avšak v tomto ju nebudete potrebovať, pretože ju nahradia batáty. Ak by ste sa rozhodli urobiť recept s obyčajnými zemiakmi, skúste použiť namiesto sterilizovanej mrkvy varenú. Následne pridajte do šalátu biely jogurt, horčicu, soľ a korenie. Poriadne premiešajte a ochutnajte. Ak je potrebné, tak dosoľte alebo pridajte ešte horčicu a korenie. Šalát odložíme do chladničky, aby trochu odstál. Prajeme vám dobrú chuť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. október 2024 12:17