Potrebujeme
1 bal. tmavé BeBe keksy
100 g masla
500 g nízkotučného jemného tvarohu
1 ks šľahačková smotana
300 g čokoláda na varenie
Poleva:
140 ml šľahačková smotana
100 g čokoláda na varenie
Postup
Bebe keksy si rozdrvte na čo najmenšie kúsky a pridajte do nich rozpustené maslo. Prichystajte si tortovú formu vystlanú alobalom, do ktorej zmes roztlačte po dne formy. Na šporáku si nad parou nechajte rozpúšťať čokoládu.
V miske si medzitým rozmiešajte tvaroh, do ktorého prilejte smotanovú šľahačku. Keď sa vám čokoláda rozpustí, tak ju nechajte chvíľku vychladnúť, ale nie úplne, aby sa z nej nestala tvrdá hmota. Napokon do nej primiešajte tvarohovo-šľahačkovú hmotou.
Keď máte hmotu poriadne rozmiešanú, môžete hmotu vyliať na pripravený korpus. Hmotu pekne uhlaďte. Polevu si pripravíte tak, že nad parou v šľahačke rozpustíte čokoládu. Necháte chvíľu vychladnúť a môžete ju vyliať na pripravenú zmes.
Najlepšie je, ak cheesecake necháte vychladnúť v chladnička minimálne na 10 hodín. Chute sa tak spoja a koláčik sa nebude roztekať. Prajeme vám dobrú chuť.