Katarína Kincelová
StoryEditor

Dokonalý čučoriedkový koláč priamo od Evity

21.04.2019, 10:00
Recepty a tipy
Dámy, zbystrite pozornosť. Toto totiž nie je len taký obyčajný koláč. S radosťou ho totiž vypeká naša Evita, od ktorej recept pochádza. S veľkým úspechom ho tento týždeň upiekla aj editorka Bronka a v redakcii sme ho doslova vyjedli za pár minút. Je jednoduchý, lahodný a niekoľkonásobne otestovaný.

Príprava: 20 minút & pečenie:

30 minút

Potrebujeme na 1 koláč:

Na cesto:

230 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

130 g kryštálového cukru

130 g masla

1 vajce

Na náplň:

200 ml polotučného mlieka

250 g jemného tvarohu

1 vanilkový cukor

70 g kryštálového cukru

1 Zlatý klas

100 g kyslej smotany

3 vaječné žĺtky

125 g čučoriedok

Postup:

Múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom. Pridáme vajce, zmäknuté maslo   vypracujeme hladké cesto. To potom rovnomerne vtlačíme do okrúhlej koláčovej

formy vymastenej a vysypanej múkou. Mlieko, cukor, tvaroh, Zlatý klas, žĺtky a kyslú smotanu rozšľaháme na hladký krém, vylejeme ho na cesto a posypeme predtým umytými čučoriedkami. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 35 minút.

Čučoriedkový koláč od Evity Čučoriedkový koláč od Evity Katarína Kincelová

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 19:29