Tuniaková nátierka
Príprava: 10 MINÚT
Ingrediencie:
160 g tuniaka vo vlastnej šťave
80 g tuniaka v olivovom oleji
200 g taveného krémového syra
v črievku
čierne korenie
soľ
pažítku alebo jarnú cibuľku, nadrobno nakrájanú
Postup:
Všetky ingrediencie spolu dobre vymiešame, prípadne rozmixujeme mixérom. Dochutíme podľa seba a ak treba, ešte prilejeme olivový olej. Jediné, na čo netreba zabudnúť – vylejte vodu z tuniakovej konzervy.
Nátierka z čerstvého droždia
Príprava: 20 MINÚT
Ingrediencie:
1 kocku čerstvého droždia
3 vajcia
1 cibuľu
2 ČL horčice
kyslé uhorky podľa chuti
kúsok masla
čierne korenie
soľ
Postup:
Na panvici opražíme na kocky nakrájanú cibuľku. Potom k nej pridáme rozdrobenú kocku droždia a miešame, až kým sa celkom nerozpustí. Pridáme vajíčka, soľ, korenie a miešame na spôsob praženice.
Keď je masa hotová, zjemníme ju kúskom masla, pridáme na kocky nakrájané kyslé uhorky podľa chuti a dve lyžičky horčice. Servírujeme s chlebíkom.
Mrkvovo-syrová nátierka
Príprava: 15 MINÚT
Ingrediencie:
3 – 4 veľké mrkvy
200 – 300 g eidamu alebo údeného
syra
2 – 3 strúčiky cesnaku podľa chuti
5 – 6 lyžíc tatárskej omáčky
3 PL bieleho jogurtu
soľ
Postup:
Nastrúhame si mrkvu, pridáme nastrúhaný syr, tatársku omáčku, jogurt, pretlačíme cesnak a podľa potreby dosolíme. Všetky ingrediencie spolu dobre premiešame a nátierku podávame na čerstvej bagete alebo opečenom chlebíku.