Katarína Kincelová
StoryEditor

Osvedčené nátierky od Evity

13.01.2018, 09:00
Recepty a tipy
Urobte si cez víkend chutnú domácu nátierku z osvedčených receptov, ktoré pre vás pripravili baby z Evity. Otestujte Petrinu tuniakovu, Martinkinu mrkvovú alebo Maríninu nátierku z čerstvého droždia. Každá jedna stojí za to.

Tuniaková nátierka

Príprava: 10 MINÚT

Ingrediencie:

160 g tuniaka vo vlastnej šťave

80 g tuniaka v olivovom oleji

200 g taveného krémového syra

v črievku

čierne korenie

soľ

pažítku alebo jarnú cibuľku, nadrobno nakrájanú

Postup:

Všetky ingrediencie spolu dobre vymiešame, prípadne rozmixujeme mixérom. Dochutíme podľa seba a ak treba, ešte prilejeme olivový olej. Jediné, na čo netreba zabudnúť – vylejte vodu z tuniakovej konzervy.

  Tuniaková nátierka Katarína Kincelová

Nátierka z čerstvého droždia

Príprava: 20 MINÚT

Ingrediencie:

1 kocku čerstvého droždia

3 vajcia

1 cibuľu

2 ČL horčice

kyslé uhorky podľa chuti

kúsok masla

čierne korenie

soľ

Postup:

Na panvici opražíme na kocky nakrájanú cibuľku. Potom k nej pridáme  rozdrobenú kocku droždia a miešame, až kým sa celkom nerozpustí. Pridáme vajíčka, soľ, korenie a miešame na spôsob praženice.

Keď je masa hotová, zjemníme ju kúskom masla, pridáme na kocky nakrájané kyslé uhorky podľa chuti a dve lyžičky horčice. Servírujeme s chlebíkom.

  Mrkvová nátierka Katarína Kincelová

Mrkvovo-syrová nátierka

Príprava: 15 MINÚT

Ingrediencie:

3 – 4 veľké mrkvy

200 – 300 g eidamu alebo údeného

syra

2 – 3 strúčiky cesnaku podľa chuti

5 – 6 lyžíc tatárskej omáčky

3 PL bieleho jogurtu

soľ

Postup:

Nastrúhame si mrkvu, pridáme nastrúhaný syr, tatársku omáčku, jogurt, pretlačíme cesnak a podľa potreby dosolíme. Všetky ingrediencie spolu dobre premiešame a nátierku podávame na čerstvej bagete alebo opečenom chlebíku.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:40