Príprava: 25 minút & pečenie: 20 minút
Na 12 cupcakes potrebujeme:
Na cesto:
113 g zmäknutého masla
130 g kryštálového cukru
3 vajcia
1 ČL vanilkového extraktu alebo polovicu vanilkového struku
60 ml mlieka
100 g hladkej múky
95 g polohrubej múky
štipku soli
1,5 ČL prášku do pečiva
citrónovú kôru
200 g čerstvých malín
Na krém:
230 g práškového cukru
115 g masla
1/2 vanilkového struku (alebo 1 ČL extraktu)
2 – 3 PL mlieka
Postup:
Rúru rozohrejeme na 175 °C. Maslo vyšľaháme, kým zmäkne, pokiaľ sa prilepuje na steny, stierame gumenou stierkou. Pridáme cukor a šľaháme do peny, opäť stierame okraje, nech je to pekne rovnomerné. Pridáme vajce a vanilku. Odvážime si múky a zmiešame ich so soľou a s práškom do pečiva. Odmeriame mlieko. Do cesta prisypeme polovicu múčnej zmesi, pridáme mlieko a druhú polovicu sypkých surovín. Na dno každej formičky položíme 3 maliny a cesto, ktoré kladieme pomocou lyžice ľahko nad polovicu. Pečieme 17 – 20 minút, vyskúšame špajdľou.
Na krém vymiešame zmäknuté maslo do peny a pridáme preosiaty cukor, šľaháme na vysokých otáčkach, kým začne vznikať krém. Pridáme vydlabaný obsah struku, premiešame a nakoniec pridáme mlieko.
Pustíme mixér na plné otáčky a šľaháme. Chce to čas, inak bude v kréme cítiť kryštáliky cukru, tak treba mať trpezlivosť. Vyšľahaným krémom, pomocou vrecka na zdobenie, ozdobíme vychladnuté cupcakes.
Polejeme polevou z rozmixovaných malín a ozdobíme ešte celými malinami. Dozdobíme podľa chuti srdiečkami.