Stockfood
StoryEditor

Vanilkové cupcakes s malinami

25.11.2017, 10:00
Recepty a tipy
Potešte chuťové poháriky týmto skvelým sladučkým recept. Kombinácia malín s vanilkovým cukrom vám zaručene vyčarí úsmev na tvári.

Príprava: 25 minút & pečenie: 20 minút

Na 12 cupcakes potrebujeme:

Na cesto:

113 g zmäknutého masla

130 g kryštálového cukru

3 vajcia

1 ČL vanilkového extraktu alebo polovicu vanilkového struku

60 ml mlieka

100 g hladkej múky

95 g polohrubej múky

štipku soli

1,5 ČL prášku do pečiva

citrónovú kôru

200 g čerstvých malín

Na krém:

230 g práškového cukru

115 g masla

1/2 vanilkového struku (alebo 1 ČL extraktu)

2 – 3 PL mlieka

 

Postup:

Rúru rozohrejeme na 175 °C. Maslo vyšľaháme, kým zmäkne, pokiaľ sa prilepuje na steny, stierame gumenou stierkou. Pridáme cukor a šľaháme do peny, opäť stierame okraje, nech je to pekne rovnomerné. Pridáme vajce a vanilku. Odvážime si múky a zmiešame ich so soľou a s práškom do pečiva. Odmeriame mlieko. Do cesta prisypeme polovicu múčnej zmesi, pridáme mlieko a druhú polovicu sypkých surovín. Na dno každej formičky položíme 3 maliny a cesto, ktoré kladieme pomocou lyžice ľahko nad polovicu. Pečieme 17 – 20 minút, vyskúšame špajdľou.

Na krém vymiešame zmäknuté maslo do peny a pridáme preosiaty cukor, šľaháme na vysokých otáčkach, kým začne vznikať krém. Pridáme vydlabaný obsah struku, premiešame a nakoniec pridáme mlieko.

Pustíme mixér na plné otáčky a šľaháme. Chce to čas, inak bude v kréme cítiť kryštáliky cukru, tak treba mať trpezlivosť. Vyšľahaným krémom, pomocou vrecka na zdobenie, ozdobíme vychladnuté cupcakes.

Polejeme polevou z rozmixovaných malín a ozdobíme ešte celými malinami. Dozdobíme podľa chuti srdiečkami.

Cupcakes Cupcakes Stockfood

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:08