Stockfood
StoryEditor

Zbohom, nudný kapor. Pripravte si vianočnú klasiku celkom inak

23.12.2017, 09:00
Recepty a tipy
Nemusíme každý rok robiť klasiku – kapra obaleného v múke, vo vajci a v strúhanke. Skúsme si ho pripraviť inak. Napríklad v pivnom cestíčku alebo s medom a citrónovou omáčkou.

Vyprážaný kapor v pivnom cestíčku

Príprava: 20 minút & varenie: 15 minút & vyprážanie: 15 minút

Potrebujeme na 4 porcie:

600 g filiet z kapra

soľ

mleté čierne korenie

145 g múky

125 ml ležiaka

2 vajcia

rastlinný olej na vyprážanie

citrón na ozdobu

Postup:

Rybie filé opláchneme, osušíme a rozrežeme na prúžky široké asi 3 cm.  osolíme, okoreníme a posypeme 20 g múky. Zostávajúcu múku dáme do misy. Rozbijeme vajcia, oddelíme žĺtky od bielok. Do misy s múkou vmiešame žĺtky, pivo a 1/2 čajovej lyžičky soli. Cesto zakryjeme utierkou a necháme odstáť asi 15 minút. Potom ho dobre premiešame a vložíme doň studené vaječné bielky. Na panvici si rozpálime olej, kaprie filety obalíme v tomto pripravenom  cestíčku a smažíme do zlatohneda a chrumkava. Vypražené filety ukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou, ktorá olej aspoň trochu vsiakne. Ozdobíme citrónom a podávame.

Kapor Kapor Stockfood

Kapor s medom a citrónovou omáčkou

Príprava: 15 minút & pečenie: 25 minút

Potrebujeme na 4 porcie:

2 veľké filety z kapra

soľ

biele korenie

60 g masla

šťavu z 2 citrónov

4 PL medu

40 g plátkov mandlí

štipku škorice

60 g celých mandlí

1 granátové jablko

Postup:

Rúru predhrejeme na 200 °C, na horný a spodný ohrev. Rybie filety umyjeme, osušíme papierovým obrúskom, prerežeme filety na 4 kúsky a tie narežeme aj po stranách. Filety osolíme, okoreníme. Roztopíme 30 g masla na panvici a opražíme na ňom rybie filé z oboch strán. Potom filety naukladáme do pekáča a pečieme v rúre asi 20 minút. Medzitým zmiešame citrónovú šťavu s medom, prevaríme, pridáme plátky mandlí, zvyšné maslo, dochutíme škoricou. Filety z kapra polejeme šťavou s medom, navrch dáme kúsky masla, posypeme celými mandľami, sem

Kapor Stockfood

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. november 2024 18:30