
1. Talianska omeleta (frittata)
Frittata je talianske jedlo, ktoré je podobné našej omelete. Príprava frittaty s tofu a cuketou netrvá dlho a zasýti na dlhé hodiny. Ak potrebujete poriadny štart do dňa, toto je ten vhodný recept.
Potrebujeme:
4 vajcia
1 cuketa
180 g tofu
50 g strúhanej mozzarelly
50 g špaldovej múky
100 g paradajok
1 ČL soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
Postup
V miske si rozmiešame vajíčka, soľ, korenie, mozzarellu a špaldovú múku. Pridáme najemno nastrúhanú cuketu, nadrobno nakrájané tofu, premiešame a cesto vylejeme do formy vystlatej papierom na pečenie (s rozmermi cca 25 x 25 cm). Na vrch poukladáme tenké plátky nakrájaných paradajok a pečieme 40-50 minút pri 190 stupňoch do zlatista. Môžeme podávať s celozrnným pečivom
Článok pokračuje na ďalšej strane