profimedia
StoryEditor

Zabudnite na praženicu! Vyskúšajte oveľa lepšie, no stále jednoduché recepty z vajíčok na raňajky

07.12.2021, 05:30
Recepty a tipy
Čo na raňajky? Omrzela vás už obyčajná praženica či hemendex? Prinášame vám inšpiráciu na možno nové a najmä jednoduché recepty z vajíčok, ktoré vás nakopnú.

2. Quesadilla s vajíčkami 

Chceli by si ste na raňajky niečo úplne nové? Quesadilla s vajíčkami v sebe ukrýva spojenie vajíčok, špenátu a roztopeného syra. To všetko nájdete uprostred chrumkavej opečenej tortilly. Kto by odolal takejto chutnej kombinácii?

Potrebujeme:

2 veľké vajcia

1 ČL olivového oleja 

štipka soli a mletého čierneho korenia

1 hrsť baby špenátu

50 g strúhanej mozzarelly

1 tortilla

50 g cherry paradajky

Postup: 

Na panvici rozohrejeme olivový olej. Vajíčka rozmiešame v miske so soľou a mletým čiernym korením. Vylejeme na panvicu a teplotu znížime na čo najnižšiu. Na vajíčka poukladáme baby špenát a posypeme ich polovicou syrom. Počkáme približne 30 sekúnd, aby sa syr roztopil. Na vrch položíme tortillu a poriadne ju zatlačíme, aby sa všetky suroviny prepojili. Potom otočíme celú zmes naopak, tortilla bude teda na spodku a vajíčka navrchu. Teplotu mierne zvýšime a opekáme ešte 2 minúty do zlatista. Navrch posypeme syr, quesadillu prehneme na polovicu, opekáme ešte minútu. Hotovú nakrájame na menšie trojuholníky a podávame s cherry paradajkami.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 02:17