
Potrebujeme (4 porcie):
500g kuracie prsia
zázvor
celé nové korenie
celé čierne korenie
bobkový list
2 strúčiky cesnaku
cibuľa
soľ
80 ml sójová omáčka
chilli omáčka
2 PL ocot
1 ks čínska zmes zeleniny (s judášovým uchom)
bambusové výhonky alebo šampiňóny
200 ml paradajkový pretlak
2 PL škrob
vajíčko
olej
Postup:
Kurací vývar
Najprv si pripravíme vývar. Kuracie prsia dáme do hrnca s vodou. Pridáme jednu nepokrájanú ošúpanú cibuľu, cesnak, bokový list, menšiu hrsť celého nového korenia a celého čierneho korenia. K vývaru ešte pridáme stredne veľký kus celého zázvoru. Posolíme a necháme variť približne hodinu. Keď sa uvarí, z vývaru vyberieme cibuľu a cesnak (môžete ich zjesť, nebudeme ich potrebovať). Ďalej vyberieme kuracie mäso a zázvor, ktoré použijeme neskôr. Vývar si scedíme.
Ostrokyslá polievka
Do toho istého hrnca nalejeme olej. Medzitým si na menšie kúsku pokrájame čínsku zmes zeleniny a pridáme na rozpálený olej. Restujeme. K zelenine pridáme približne polovicu nakrájaného zázvoru, bambusové výhonky alebo šampiňóny. Keď je zelenina orestovaná, pridáme do nej sójovú omáčku, pretlak a chilli omáčku podľa chuti. Celú zmes zalejeme vývarom. Kým zovrie, nakrájame si kuracie mäso na malé kúsky a pridáme do polievky. Vajíčko si rozmiešame a pomaly vlievame do polievky. Na kyslosť pridáme ocot a ak budete chcieť, môžete ešte dochutiť sójovou a chilli omáčkou. V miske si pripravíme škrob s vodou. Do polievky ho nalievame pomaly a radšej menej. Chvíľku povaríme a môžeme podávať. Dobrú chuť.