profimedia
StoryEditor

Reštaurácia doma: Pripravte si jednoduchú ostrokyslú polievku aj vo vašej kuchyni

10.12.2021, 07:00
Recepty a tipy
Ostrokyslá polievka je známa najmä svojou špecifickou chuťou. Ako si ju pripraviť doma bez toho, aby ste museli chodiť do čínskej reštaurácie?

Potrebujeme (4 porcie):

500g kuracie prsia

zázvor

celé nové korenie

celé čierne korenie

bobkový list

2 strúčiky cesnaku

cibuľa

soľ

80 ml sójová omáčka

chilli omáčka

2 PL ocot

1 ks čínska zmes zeleniny (s judášovým uchom)

bambusové výhonky alebo šampiňóny

200 ml paradajkový pretlak

2 PL škrob

vajíčko

olej

Postup:

Kurací vývar

Najprv si pripravíme vývar. Kuracie prsia dáme do hrnca s vodou. Pridáme jednu nepokrájanú ošúpanú cibuľu, cesnak, bokový list, menšiu hrsť celého nového korenia a celého čierneho korenia. K vývaru ešte pridáme stredne veľký kus celého zázvoru. Posolíme a necháme variť približne hodinu. Keď sa uvarí, z vývaru vyberieme cibuľu a cesnak (môžete ich zjesť, nebudeme ich potrebovať). Ďalej vyberieme kuracie mäso a zázvor, ktoré použijeme neskôr. Vývar si scedíme.

Ostrokyslá polievka

Do toho istého hrnca nalejeme olej. Medzitým si na menšie kúsku pokrájame čínsku zmes zeleniny a pridáme na rozpálený olej. Restujeme. K zelenine pridáme približne polovicu nakrájaného zázvoru, bambusové výhonky alebo šampiňóny. Keď je zelenina orestovaná, pridáme do nej sójovú omáčku, pretlak a chilli omáčku podľa chuti. Celú zmes zalejeme vývarom. Kým zovrie, nakrájame si kuracie mäso na malé kúsky a pridáme do polievky. Vajíčko si rozmiešame a pomaly vlievame do polievky. Na kyslosť pridáme ocot a ak budete chcieť, môžete ešte dochutiť sójovou a chilli omáčkou. V miske si pripravíme škrob s vodou. Do polievky ho nalievame pomaly a radšej menej. Chvíľku povaríme a môžeme podávať. Dobrú chuť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:08