Potrebujeme:
300 g čínskych udon rezancov
400 g kuracích pŕs
2 jarné cibuľky
1 červenú papriku
70 g bambusových výhonkov
1 šálku vývaru
4 PL sójovej omáčky
2 PL ryžového octu
4 KL trstinového cukru
štipku kurkumy
olivový olej
soľ
Postup:
Rezance dáme variť podľa návodu na obale. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na menšie rezance. Papriku a bambusové výhonky nakrájame na tenké plátky, cibuľku na kolieska. Na troche olivového oleja opečieme zliate rezance a odložíme bokom. Kuracie prsia spolu so zeleninou opečieme do zlatista. Zalejeme teplým vývarom, ktorý sme zmiešali so sójovou omáčkou, s ryžovým octom, kurkumou a trstinovým cukrom, a chvíľu necháme dusiť. Odstavíme a primiešame rezance. Osolíme podľa chuti.
Náš tip: Pre bezlepkovú verziu zameňte udon rezance za ryžové.