![e8f62f36-b106-467e-b272-c7197b6eb699](https://static.hnonline.sk/images/slike/2021/11/04/o_e8f62f36-b106-467e-b272-c7197b6eb699_1024.jpg)
SUROVINY
1kg tekvice Hokkaido, 1 mrkva, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 3 poháre kuracieho vývaru, morská soľ, čierne korenie, 4 lyžice kyslej smotany
POSTUP
Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Rozohrejeme si panvicu, pridáme olivový olej a restujeme všetky prísady po dobu 5 minút. Zeleninu následne zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou, až kým nezmäkne. Na záver uvarenú polievku rozmixujeme na hladký krém a dochutíme morskou soľou a čiernym korením. Podávame s kyslou smotanou.