unsplash.com
StoryEditor

Chutná a plná vitamínov: Pripravte si krémovú tekvicovú polievku

06.11.2021, 09:00
Recepty a tipy
Čo uvariť cez víkend? Vyskúšajte lahodný tekvicový krém s trochou kyslej smotany.

SUROVINY

1kg tekvice Hokkaido, 1 mrkva, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 3 poháre kuracieho vývaru, morská soľ, čierne korenie, 4 lyžice kyslej smotany

POSTUP

Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Rozohrejeme si panvicu, pridáme olivový olej a restujeme všetky prísady po dobu 5 minút. Zeleninu následne zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou, až kým nezmäkne. Na záver uvarenú polievku rozmixujeme na hladký krém a dochutíme morskou soľou a čiernym korením. Podávame s kyslou smotanou.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 14:41