POTREBUJEME
strúhadlo, tyčový mixér
SUROVINY
1 malý karfiol, 2 stredne veľké zemiaky, 1l kuracieho vývaru, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, olivový olej, 1/2 pohára strúhaného syra, morská soľ, čierne korenie
POSTUP
Karfiol si rozdelíme na malé ružičky. Zemiaky očistíme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme spolu do hrnca, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky, cibuľu nakrájame na drobné kocky. Na panvici rozhrejeme trochu olivového oleja a cesnak s cibuľou opražíme. Následne ich pridáme do vriacej polievky a varíme na miernom ohni pod pokrievkou, kým zelenina zmäkne. Keď bude polievka hotová, rozmixujeme ju dôkladne ponorným tyčovým mixérom, ochutíme syrom, soľou a čiernym korením. Dobrú chuť!