350 g špaldovej celozrnnej hladkej múky
100 g mletých mandlí
450 g mrkvy
150 g masla
0,5 ČL mletej škorice
1,5 ČL prášku do pečiva
slivkový lekvár (sušené slivky, brusnice, marhule nesírené a nesladené ...)
Múku zmiešame s mandľami, škoricou a práškom do pečiva. Pridáme studené na kocky nakrájané maslo a najemno nastrúhanú mrkvu aj so šťavou. Vypracujeme pružné cesto, ktoré rozdelíme na menšie kúsky (bochníčky). Jednotlivé kúsky rozvaľkáme na kruh s priemerom cca 20 cm. Môže byť väčší aj menší, podľa toho aké veľké rožteky preferujeme. Kruh rozrežeme na 8 trojuholníkov. Do vrchnej časti dáme trochu lekváru alebo sušené slivky, ktoré sme nechali napučať vo vode s trochou rumu. Cesto stočíme do tvaru rožteka a kraje mierne ohneme. Rožteky poukladáme na suchý plech a pečieme cca 25 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov.