Potrebujeme na 4 porcie:
Maslo na vymastenie formy
450 ml mlieka
60 ml smotany
4 vajcia
Vanilkový cukor
3/4 čl škorice
1/2 čl nastrúhanej pomarančovej kôry
3 pl javorového sirupu (alebo agáve, medu, cukru)
200 g čučoriedok
4 staršie croissanty
Postup:
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Zapekacie misky vymastíme maslom a na dno vždy dáme časť čučoriedok. V mise dobre premiešame mlieko, smotanu, vajcia, vanilkový cukor, škoricu, javorový sirup alebo iné zdravé sladidlo.
Nakrájame croissanty na plátky, ktorými vyplníme misky, a ešte posypeme čučoriedkami. Zmesou v mise polejeme nakrájané croissanty a necháme chvíľku zmes nasiaknuť.
Dáme piecť na 30 minút dozlata. Podávame teplé, zľahka pocukrované.