Krém na oči má špeciálne zloženie. Očné okolie sa vám poďakuje.Shutterstock
StoryEditor

Je očný krém len marketingový ťah, alebo ho skutočne okolie očí potrebuje?

15.10.2024, 08:00
Krása a móda

Kozmetické značky prinášajú na trh jeden produkt za druhým a človek už miestami stráca prehľad o tom, čo jeho pleť skutočne potrebuje. Veľmi rýchlo môžete nadobudnúť pocit, že vo väčšine prípadov ide len o dobre nastavený marketing a vy sa stávate jeho obeťou. Aj očný krém je často predmetom diskusií. Skutočne je také nevyhnutné, používať ho? A prečo nestačí okolie očí natierať len denným či nočným krémom?

Očný krém má svoje špecifické zloženie, ktoré je priam na mieru šité práve pre citlivú a jemnú pokožku okolo očí. 

Špeciálne potreby

Okolo očí je jemná a citlivá pokožka. Aj preto sa prvé vrásky tvoria práve v tejto oblasti. Aby ste predčasnému starnutiu zamedzili a zároveň týmto partiám zabezpečili všetko to, čo potrebujú, je potrebné, aby boli dostatočne vyživené. A to im bežný denný krém neposkytne, nech je akokoľvek dobrý. Ak si nájdete očný krém, ktorý bude vyhovovať požiadavkám vašej pleti, výsledky sa dostavia veľmi rýchlo. 

Zloženie

Očné krémy majú oveľa jemnejšiu textúru, než bežné krémy. Aj vďaka tomu sa lepšie vstrebávajú a nezanechávajú na pleti mastný film. To určite oceníte najmä pri líčení. Zároveň však obsahujú látky, ktoré túto pleť so špecifickými potrebami dokonale hydratujú, zmierňujú opuchy, tmavé kruhy pod očami, ale bojujú aj s prvými vráskami. Aj to je dôvod, prečo by ste očný krém mali vlastniť. Najmä ak ste už prekročili tridsiatku. Určite však platí, že čím skôr začnete, tým lepšie.

Opuchnuté oči

Pribúdajúce roky sa na očnom okolí podpíšu nielen vo forme vrások, ale aj opuchov. Negatívne sa odzrkadlia najmä kvôli zlej životospráve či nedostatočnému spánku. Krémy na oči veľakrát obsahujú kofeín, ktorý podporí cirkuláciu krvi a vďaka tomu sa opuchov zbavíte rýchlejšie. S tmavými kruhmi  zase zatočia antioxidanty, ktoré sa v očných krémoch tiež nachádzajú. Ak chcete tejto oblasti poskytnúť maximálnu starostlivosť, zamerajte sa aj na krémy s obsahom kysliny hyalúronovej. Tá vyplní jemné vrásky a pokožka bude vďaka nej pružnejšia.

ANKETA
Používate očný krém?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. október 2024 08:02