Nie všetko čo si dávate na telo, si môžete dať aj na vašu tvár.pexels
StoryEditor

Stop! Toto si na tvár nikdy nedávajte. Môžete napáchať veľké škody

19.09.2024, 14:00
Krása a móda

Máte pocit, že produkty, ktoré sú vhodné pre vaše telo si bez obáv môžete dať aj na tvár? Omyl. Pokožka na tvári je oveľa jemnejšia a citlivejšia, než tá na tele a preto si zaslúži špeciálnu starostlivosť a dôkladný výber toho, čo si na ňu nanesiete.

V prvom rade zabudnite na experimentovanie. Môže sa vám to nepekne vypomstiť v podobe podráždenej pleti, akné či upchaných pórov.

Peeling

Peeling je skvelá vec. Zbavuje pokožku nielen nečistôt, ale aj odumretých buniek. Ten na telo je však oveľa hrubší a drsnejší, než ten, ktorý je určený na starostlivosť o pokožku na tvári. Zabudnite teda na to, že môžete tento peeling použiť na obe oblasti. Pleť si môžete podráždiť. Na peeling tváre sa nehodia ani podomácky vyrobené peelingy s obsahom cukru či soli. Najmä tie hrubozrnné môžu urobiť viac škody, než osohu.

Čistenie pleti

Niektoré expertky majú pocit, že si pleť môžu vyčistiť hocičím, čo majú práve po ruke. V prvom rade oceňujeme, že čisteniu pleti venujete dostatočnú pozornosť. No kto vie, či jej menej škodí ak ju dôkladne nedočistíte, alebo ju dočistíte prípravkom s obsahom alkoholu. Aj ten môže vyvolať nepríjemnú reakciu a v neposlednom rade môže pokožku podráždiť a vysušiť. Niektoré pleťové či micelárne vody s obsahom alkoholu sú zodpovedné aj za upchaté póry a paradoxne aj za nadmerné mastenie pleti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 14:02